Op 12-jarige leeftijd kocht Theo Kemps zijn eerste eigen kruislingkalf. “Ik was 15 en ben gaan werken in een slagerij in Oirschot. Dat heb ik 28 jaar lang gedaan. Daarna werkte ik als zzp-er in het slagersvak.”
”We hebben altijd vleesvee gehad. Ik kocht ze mager in om af te mesten en de afzet was naar de slager in Oirschot,” legt Theo Kemps uit. Rond 2010 waren de magere koeien erg duur in aanschaf en daarbij kwam dat het krachtvoer en stro erg prijzig waren. Door deze dure aankopen van vleesvee werd er uitgekeken naar andere dieren. “Voor ons kwam de focus te liggen op de Blondes. Ze zijn rendabel, van hoge kwaliteit en een hoog rendement,” vertellen vader en zoon enthousiast.
In het juninummer van de Blonde komen Theo en zoon Jan Kemps aan het woord over hun keuze voor de Blonde d’Aquitaine en de andere activiteiten van het bedrijf in Oirschot.
Foto: Theo Janssen