Gretige kopers op de BAC-veiling in Laren

Op de vandaag goed bezochte en sfeervolle BAC-fokstierenveiling was het hoogste bod voor BAC Tim van fokker Roel en Bert Wiekema uit Ruinen. De zoon van Prince uit Gaillard-dochter Odette bleek al in de eerste ronde tijdens het opbieden veel liefhebbers te kennen en werd in de tweede ronde afgeslagen voor 5650 euro (excl. Btw). De stier verhuist naar het fokbedrijf van Han Groote Wolthaar in Raalte.

Veel belangstelling was er ook voor BAC United. Gefokt door Henk Stegeman uit stiermoeder Illusion met Louis werd de stier door veilingmeester Adrion van Beek afgeslagen voor 5300 euro (excl. Btw). BAC United verhuist naar Bakersfield Blondes van Wim en Marry Bakker in ’t Harde. Het derde geld met 4500 euro was voor BAC Bakersfield Tokio van fokker Wim Bakker die met zijn tweede stier in de veiling BAC Bakersfield Thornspic ook goede zaken deed.

Het gemiddelde van de negen aangeboden en verkochte stieren is 3840 euro (excl. Btw) waarbij BAC Tijger van de Woeste Hoeve uit de fokkerij van Johan Schilder in handen is gekomen van een Belgische koper.

In de tweede ronde van de veiling kon er zowel fysiek als online worden geboden. Dit leverde voor de laatste stier in de veiling BAC Union van fokker Jan Geert Veldman een interessant biedduel op tussen online kopers en biedingen op het opfokstation.

Op de eerste foto BAC Tim met koper Han Groote Wolthaar (l) en fokker Roel en Bert Wiekema. De tweede foto BAC United met fokker Henk Stegeman (l) en koper Wim Bakker.

Foto: Theo Janssen

 

veilingtopper BAC Tim veilingtopper BAC Tim
BAC United BAC United