Aanmelden voor het keuren van uw dieren

Om in beeld te hebben hoe de Blondeveestapel erbij staat bezoeken de inspecteurs van het stamboek  jaarlijks de bedrijven van leden die zich aangemeld hebben voor bedrijfsinspectie. De inspecteurs beoordelen dan alle vaarzen vanaf twee jaar en eventuele fokstieren.

De exterieurscores worden aan de hand van het keuringsrapport vastgelegd. Het is een objectieve keuring, de inspecteurs hebben geen informatie over de afstamming. Na afloop van de beoordeling ontvangt u als deelnemer de uitslag. In één oogopslag zijn er de sterke en zwakke punten van de veestapel in beeld. Samen met de inspecteur kunnen dan ook de mogelijke vragen beantwoord worden. De cijfers kunnen u als fokker helpen bij de selectie of stiergebruik op uw dieren.

De stalperiode is voor het keuren van uw dieren de meest geschikte periode. Meld uw dieren aan bij de inspecteur in uw regio of op info@blondestamboek.nl 

Contactgegevens van de inspecteurs kunt u vinden op pagina 2 in de Blonde of HIER (https://www.blondestamboek.nl/pg-24952-7-44799/pagina/inspecteurs.html).

inspectie inspectie