Bedrijfsverslag Bart en Madelon Grob

Met het starten van de Grobbehoeve in Didam kwam een droom uit voor Bart en Madelon Grob. In 2016 kochten zij het voormalige melkveebedrijf in regio de Liemers. Na een grondige aanpassing van de stal worden er momenteel de Blondes gehuisvest. Inmiddels op stro in de potstal waarbij bij het voerhek de balken zorgen dat daar de mest in de put verdwijnt.

Bart (46), Madelon (44) en de zwager van Bart, Guido bestieren gezamenlijk de werkzaamheden op de boerderij. Het aanpassen van de stal werd in eigen beheer gedaan waarbij de kennis en kunde van Guido als eigenaar van een timmerbedrijf handig van pas kwam.

Start met fokkerij

Op het ouderlijke huis van Bart Grob werden geen dieren gehouden maar als kleine jongen vond Bart de weg naar een boerderij in Zevenaar in de buurt waar hij woonde. Ook huidige zwager Guido was daar te vinden en zo ontstond een vriendschap waar beide mannen zich met hun grote liefhebberij konden bezighouden. Bart: ”Ik was meer van de koeien en Guido van de trekkers en machines.”

In het recent verschenen juninummer van de Blonde kunt u het complete verhaal van deze enthousiaste fokkers in Didam lezen. Of lees HIER (https://www.blondestamboek.nl/content/24952/download/clnt/104894_Blonde_juni2023-bedrijf.pdf) het verhaal.

Foto’s: Theo Janssen

Bart en Madelon Grob en Guido (l) Bart en Madelon Grob en Guido (l)
Grob koe 2 kalveren Grob koe 2 kalveren
Grob koeien Grob koeien
Grob stal Grob stal
Nero Malo Nero Malo
Grob Malou en Janinie Grob Malou en Janinie
Grob koe Grob koe
Grob kalveren tussen 2 koeien Grob kalveren tussen 2 koeien