Oud-stamboekvoorzitter Ed Neerincx Koninklijk onderscheiden

Zaterdag 10 juni ontving oud-stamboekvoorzitter Ed Neerincx uit Elst een Koninklijke Onderscheiding van burgemeester R. P. Hoytink-Roubos van de Gemeente Overbetuwe. Ed Neerincx werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking van de onderscheiding vond thuis plaats op Hoeve Druivendaal in Elst tijdens een bedrijfsbezoek van Studieclub Oost aan de Blonde d’Aquitaine fokkerij van Ed en Marjan Neerincx.

In 1999 is Ed gekozen in het bestuur van het Blondestamboek en van 2000 tot en met 2022 voorzitter van het stamboek. Vanaf 2001 eveneens in het bestuur van de Federatie Vleesveestamboeken Nederland en daarbij ook vice-voorzitter van de Federatie geweest. Vanaf 2004 voorzitter van de FIERBA, de Federatie voor Blonde d’Aquitaine stamboeken binnen Europa.

Zijn altijd tomeloze inzet op geheel vrijwillige basis voor al deze organisaties en vooral door de verbindende rol van Ed Neerincx binnen deze organisaties zorgen ervoor dat de vleesveestamboeken een belangrijke peiler werden binnen de sector. Ook internationaal binnen de Europese stamboeken is er gewerkt aan een uniforme beoordeling op de Nationale keuringen binnen Europa.

De aanwezigen op de letterlijk en figuurlijk zonnige dag op de boerderij in Elst bevestigden met een zeer luid applaus de woorden van burgemeester R. P. Hoytink-Roubos.

Op de foto Ed Neerincx en de burgemeester na de uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding bij de Blondes in de wei.

Foto: Theo Janssen

Ed Neerincx en burgemeester R.P. Hoytink-Roubos Ed Neerincx en burgemeester R.P. Hoytink-Roubos