Veel klasse in Koekange

De jongveekeuring in Koekange deze zaterdag was er een met veel klasse en kwaliteit in de ring. Voeg daarbij het zonnige weer en een sfeervolle accommodatie dan kan de dag voor de Blondeliefhebber niet meer stuk.

Kleine nuances tussen de dieren maakten uiteindelijk het verschil. De vlot keurende Franse jury Alban Mezange koos vooral dieren met extra fijnheid, uitstraling en een goed bekken.

Kampioenen

Voor het kampioenschap voor dieren tot 1 jaar kwamen zes kandidates in de ring. Tutti Malo v.Notos van fokker Marcel Gerritsen uit Maurik werd met haar bijzondere fijnheid, rasuitstraling en compleetheid aangewezen als Kampioen en vervolgens later ook Algeheel Dagkampioen. Reservekampioen werd Ti Amo van de Woeste Hoeve v.Junior van fokker Johan Schilder uit Hoogwoud.

Bij de oudere vaarzen waren de rollen omgedraaid. Hier koos de jury voor Malien-dochter Sunshine van de Woeste Hoeve van wederom Johan Schilder. Een waardig kampioene met veel stijl en compleet. Marcel Gerritsen behaalde met Louis-dochter Toetie Malo het reservekampioenschap. Een mixtype dier met veel finesse.

Uitslagen (https://www.blondestamboek.nl/content/24952/download/clnt/104560_Uitslagen.pdf) van de keuring.

In het juninummer van de Blonde een uitgebreid verslag van de keuring.

Foto’s: Theo Janssen.

Tuttie Malo Algemeen Kampioen Tuttie Malo Algemeen Kampioen
Sunshine vd Woeste Hoeve Sunshine vd Woeste Hoeve
Toetie Malo Toetie Malo
Kamp en res kampioenen Kamp en res kampioenen
Ti Amo vd Woeste Hoeve Ti Amo vd Woeste Hoeve