Koeien kijken in Koekange

Zaterdag a.s. 13 mei is het koeien kijken op de Boerlanderij in Koekange. Blonde d’Aquitaine jongvee neemt daar deel aan de stamboekkeuring. Ruim 50 vrouwelijke dieren binden de strijd aan wie de kampioen van Koekange wordt.  

Keuring

Na een gezamenlijk kop koffie en de opening start om 9.30 uur de keuring. Jury Alban Mezange uit Frankrijk komt om de dieren op volgorde te plaatsen. Aansluitend aan de acht rubrieken volgt de kampioenskeuring.

De kampioen van de pinken tot 12 maanden en de kampioen van de dieren tussen  12 en 30 maanden strijden als laatste om de dagtitel Kampioen van Koekange.

Gezelligheid

Na afloop van de keuring is er volop gelegenheid voor een hapje eten in de keuringsbaan en natuurlijk napraten over de geboekte resultaten. De BBQ-man uit Koekange heeft toegezegd een verrassend lekker stukje vlees en bijlage te serveren! De kosten voor dit menu zijn 10 euro.

Het adres van de keuring is Oshaarseweg 39 7958PS Koekange.

U kunt HIER (https://www.blondestamboek.nl/content/24952/download/clnt/104333_Rubrieken__compleet_1_.docx.pdf) de ingeschreven dieren bekijken.

Koekange 2022 Koekange 2022