BAC Smiley van de Woeste Hoeve breekt alle records

Op de vandaag gehouden online COT-stierenveiling is BAC Smiley van de Woeste Hoeve v.Galiax van fokker Johan Schilder uit Hoogwoud de absolute veilingtopper geworden. De stier werd afgeslagen voor €6550,- en is daarmee niet alleen de topper van deze veiling maar heeft ook het vorige record van €6500,- gebroken dat op naam stond van BAC Jade.

Met gemiddelde van €3864,- voor de BAC-stieren werd de voorlopig laatste veiling in deze vorm van het COT afgesloten op het opfokstation in Laren. Na een wat moeizame start kwam het bieden bij de derde stier BAC Sioux v.Louis van fokker Henk Visscher uit Dalfsen goed op gang. Zowel op het COT als thuis kon men online meebieden. BAC Sioux bracht uiteindelijk €3700,- op.

Het tweede geld van €4350,- was voor BAC Sambuca van de Woeste Hoeve v.Orlando van de Woeste Hoeve. Eveneens gefokt door Johan Schilder. Sky van de Menningweer v.Idalgo en gefokt door Menno Roelofsen uit Grootschermer kon op een goede belangstelling rekenen. Het biedduel stopte bij €4150,- Een succesvolle dag voor de beide fokkers uit Noord-Holland.

BAC Smiley breekt niet alleen het record opbrengst maar is ook met een gewicht van 896kg op 18 maanden de zwaarste stier ooit geveild op het COT. Na een spannend biedduel is de stier in handen gekomen van Blonde d’Aquitaine vleesveebedrijf van de Harn in Kattendijke. Het bedrijf telt totaal 185 Blondes.

De prijzen vermeld zijn exclusief btw.

Foto: Theo Janssen

 

 

BAC Smiley van de Woeste Hoeve BAC Smiley van de Woeste Hoeve