Bedrijfsverslag André en Jelte Veelers

“We hebben nog niet zo lang geleden de grote heg bij het keukenraam weggehaald,” vertelt André Veelers. Achter de heg lopen in de zomerdag onze Blonde d’Aquitaines met hun kalveren en wat is er nu mooier om dat te zien ook als je in de keuken bent. Zoon Jelte is het roerend met pa eens. Hij was dan ook de aanstichter van de actie.

“Na ongeveer 30 jaar begint het nu pas goed te lopen met de Blondes. Eindelijk hebben we dieren kunnen fokken zoals we ze graag willen hebben,” laat André Veelers weten. De keus voor Blondes werd gemaakt destijds omdat het gemakkelijk vee is met afkalven en mooi om te zien. Ze hebben uitstraling.

In het maartnummer van de Blonde is het complete verhaal over het bedrijf van André en Jelte Veelers uit Bentelo te lezen. Benieuwd naar het verhaal? Ook HIER (https://www.blondestamboek.nl/content/24952/download/clnt/104128_Blonde_mrt2023-BEDRIJF.pdf) kunt u het lezen.

Graag automatisch de Blonde ontvangen? Wordt dan lid van ons stamboek en u krijgt vier maal per jaar ons vakblad in de brievenbus!

Foto’s: Theo Janssen

Jelte en André Veelers Jelte en André Veelers
Veelers Orleans Veelers Orleans
Veelers overzicht koeien stal Veelers overzicht koeien stal
Veelers 3p Veelers 3p
Veelers kalveren Veelers kalveren
groep groep
Jelte Jelte
André André