Jong en gek op Blond Benthe Dieker

Ik vind het leuk om thuis mee te helpen en ’s avonds en in het weekend te helpen met koeien voeren. Het leukste vind ik om te helpen met afkalven en te zien hoe dat gaat. Pasgeboren kalfjes vind ik ook echt leuk om te zien. ‘Ochtends met het strooien van de hokken is ook zo’n mooi moment. Vanaf de zolder kun je mooi alle kalfjes zien rondrennen.

Aan het woord is Benthe Dieker uit Terborg. We hebben thuis twee stallen, één grote strostal daar staan de meeste koeien. Waaronder twee hokken met onze pinkenstier en onze grote stier die de koeien dekt. Dan hebben we ook nog twee hokken met onze mestkoeien. We hebben een boerderijwinkel waar wij ons eigen rundvlees verkopen, daarnaast verkopen wij ook varkens- en kippenvlees. Dit betrekken we van onze slager. Mensen willen gelukkig steeds meer weten waar het vlees dat ze eten vandaan komt en hoe de dieren gehouden worden. De klanten vinden het ook altijd leuk om samen met ons een kijkje te nemen bij de koeien in de stal.

In de rubriek ’Jong en gek op Blond’ in de Blonde vertelt Benthe Dieker over haar passie voor de boerderij en de Blondes.

Benieuwd naar het verhaal. Lees het HIER (https://www.blondestamboek.nl/content/24952/download/clnt/104018_Blonde_mrt2023-JONG.pdf).

Benthe Dieker Benthe Dieker