Gerard van Rozelaar overleden

Zaterdag 25 februari is oud bestuurslid van het stamboek Gerard van Rozelaar overleden. Van Rozelaar, woonachtig in ’t Veld, is 84 jaar geworden.

Vanaf 1987 was van Rozelaar nauw betrokken bij het stamboek en bekleedde diverse functies binnen de organisatie. Zo was hij een aantal jaren bestuurder maar later ook inspecteur en lid van de fokadviescommissie. Zijn werkgebied als inspecteur was voornamelijk het westen van Nederland en in die hoedanigheid ook het aanspreekpunt voor fokkers die een start met de Blonde d’Aquitaine wilden maken.

In de kop van Noord-Holland werd een kleine Blondeveestapel gehouden en met zijn trots, de stier Giel, nam hij begin jaren negentig deel aan keuringen. In die tijd presenteerde Gerard van Rozelaar ook Giel op de Landbouwshow in Opmeer. Nadat de Blondes geen deel meer uitmaakten van de dagelijkse bezigheden bezocht Gerard nog alle jaren de evenementen van het stamboek, ook om alle bekenden nog eens te ontmoeten.

De ziekte die zich een aantal jaren geleden openbaarde kon helaas niet worden overwonnen. Op zaterdag 25 februari is Gerard overleden.

Het stamboek Blonde d’Aquitaine wenst Hanneke, kinderen en kleinkinderen veel sterkte in deze moeilijke periode.

Donderdag 2 maart tussen 19.00 en 19.45 uur is er gelegenheid om afscheid te nemen van Gerard in uitvaartcentrum van Coöperatie DELA, Krusemanlaan 5 te Heerhugowaard

Op de foto Gerard met zijn stier Giel in Opmeer.

Gerard van Rozelaar met Giel Gerard van Rozelaar met Giel