Marcel Gerritsen winnaar bij de bedrijfsgroepen

De bedrijfsgroep van Marcel Gerritsen uit Maurik greep de fel begeerde titel afgelopen zaterdag op de NVM in Mariënheem. Jury Jean Basta en Jean-Pierre Planté kozen unaniem voor de fijnheid en kwaliteit in de groep.

De keuring van de bedrijfsgroepen op de NVM was een uitermate spannende aangelegenheid. Maar liefst zes sterke groepen hadden zich gemeld, in de eigenlijk te kleine ring, voor deze keuring. Op de zesde positie werd geplaatst de groep Berkhout Blondes van Martijn van den Berkmortel uit St. Oedenrode. Op vijf de uniforme dieren van Jan Eggerink uit Wierden en op vier de groep van Dennis Boerland uit Koekange. Een groep met beste dieren en iets meer bespiering als nummer vijf.

De ontknoping moest komen uit de laatse drie overgebleven groepen die ook allen vijf dieren presenteerden en ook al eens eerder op de NVM de titel hadden opgeëist. Op drie uiteindelijk Hoeve Druivendaal van Ed en Marjan Neerincx uit Elst. Een groep met een best koptrio. De jury koos uiteindelijk voor de groep met de meeste fijnheid en uitstraling in hun ogen en dat betekende dat de groep van de Woeste Hoeve van Johan Schilder uit Hoogwoud met veel macht het aflegde tegenover de groep van Marcel Gerritsen. Een groep met een oudere beste kopkoe en vier zeer uniforme dieren in type en klasse.

Foto’s: Theo Janssen.

groep Gerritsen groep Gerritsen
groep De Woeste Hoeve groep De Woeste Hoeve
groep Druivendaal groep Druivendaal
groep Boerlanderij groep Boerlanderij
groep Eggerink groep Eggerink
groep Berkhout Blondes groep Berkhout Blondes