Programma NVM 29 oktober

Met ruim 400 ingeschreven dieren van meerdere rassen belooft de Nationale Vleesvee Manifestatie NVM een waardevolle dag te worden in manege Bartels in Mariënheem. De Blondes zijn met 126 ingeschreven dieren het ras dat groots is vertegenwoordigd.

Het ochtendprogramma start 29 oktober om 8.45 uur met de opening en keuring van de individuele rubrieken, verkiezing Miss Futur Fierba en aanwijzing van het dier met de beste slachteigenschappen. Daarna komen de fokgroepen aan de beurt. Verschillende stieren laten nakomelingen zien en ook enkele koeien tonen een groep van drie nakomelingen. Dit alles zal ongeveer tot 12.30uur duren.

Middagprogramma

Vanaf 13.30 uur is de keuring van bedrijfscollecties en kampioenskeuring. Om 15.30 uur komen van alle rassen de kampioenen in de ring en volgt de verkiezing Algemeen Kampioen NVM 2022 vrouwelijk en mannelijk.

Uitgebreide lunch

Tussen 11.00 en 14.00 uur is er de mogelijkheid om een uitgebreide lunch te gebruiken met rundvlees. De kosten voor de lunch zijn 20 euro per persoon. Vooraf opgeven is gewenst. De lunchbonnen kunnen 29 oktober ’s ochtends afgehaald worden in de stand van het stamboek. Opgave tot 19 oktober op info@blondestamboek.nl 

Kijk HIER (https://www.blondestamboek.nl/pg-24952-7-60268/pagina/nationale_marinheem.html) voor de rubrieken.

flyer NVM flyer NVM