Sfeervolle keuring in Enter

Met de verplaatsing van de ‘traditionele’ keuring in Enter tijdens de jaarmarkt naar de alternatieve locatie kon er toch een keuring worden georganiseerd door de Commissie Vleesvee Enter. De tropische hitte op 11 augustus noodzaakte tot annulering van die dag. Zaterdag 20 augustus werd op manege ’t Leyerweerd in Enter de fokdag alsnog gehouden.

De dag kenmerkte zich vooral door kwaliteit en minder door kwantiteit. Verplichtingen van sommige inzenders op de verzette datum waren hier debet aan. Dit gold ook voor officials. Het Blonde d’Aquitaine stamboek zocht en vond Desiree Lieven uit Duitsland bereid deze dag te dieren op volgorde te plaatsen.

Grootinzender de Woeste Hoeve van Johan Schilder combineerde kwantiteit met kwaliteit. Het jonge stiertje Structure van de Woeste v.Popeye van de Woeste Hoeve werd tot kampioen gekroond bij de stieren tot 1 jaar. Een stiertje met veel uitstraling en fraai bespierd. Ook het Algemeen Kampioenschap bij de stieren was voor dit nog jonge stiertje. Zijn secondant in de rubriek Superman van de Woeste Hoeve v.Louis werd reservekampioen en Mister Toekomst. Ook bij de jonge pinken een kampioens- en reservekampioenstitel voor Schilder. Selune van de Woeste Hoeve v.Louis stak er volgens de jury met kop en schouders bovenuit. Een echte ‘eyecatcher.’ Zij werd kampioen, Miss Toekomst en later op de dag werd Selune gekroond tot Algemeen Kampioen vrouwelijk. De reservetitel ging naar eveneens een fokproduct van Schilder. De harmonisch gebouwde Surprise van de Woeste Hoeve v.Orlando van de Woeste Hoeve.

Kampioen stieren tussen 1 en 3 jaar werd Royal v.Horfe, gefokte door Henk Visscher en in eigendom van de familie Kip in De Wijk. Een complete stier met een zeer goed bekken. Rockefeller van de Woeste Hoeve v.Duivendal Lecomte werd reservekampioen, fokker en eigenaar Johan Schilder. De oudere stieren hadden in BAC Oval v.Hilario een waardige kampioen. Een stier met een breed bekken, goed beenwerk en voldoende ontwikkeld. De stier is gefokt door Henk Stegeman en na de testperiode op het COT tijdens de veiling in handen gekomen van Bertus Brink in Klarenbeek.

In de middengroep vaarzen was het kampioenschap voor Roxanne JE v.Fromant van fokker en eigenaar Jan Eggerink uit Wierden. Een vaars met veel lengte en uitstraling. Reservekampioen Duivendal Ronja v.Opel. Gefokte door Robert en Ivo Morsink en in handen van Ramon ten Brink in Den Ham. Een fraai bespierde vaars met een goed bekken.

De volwassen koeien hadden in Petula van de Woeste Hoeve v.Guernica van Johan Schilder een kampioene met veel ontwikkeling en zeer goed bekken. Zij voerde eerder op de dag een rubriek van drie topkoeien aan. Reservekampioen werd BAC Herve-dochter Libertée van Ed en Marjan Neerincx uit Elst. Een koe met een beste ruglijn, lang bekken en zeer goed bespierd. Zij had eerder op de dag al de rubrieksoverwinning behaald bij de zoogstellen met een volgens de jury excellent stierkalf aan de voet.

Foto’s: Theo Janssen

Enter Royal Enter Royal
Enter BAC Oval Enter BAC Oval
Enter Roxanne Enter Roxanne
Enter Petula vd WH 1 Enter Petula vd WH 1
Enter rk Libertee Enter rk Libertee
Enter Duivendal Ronja Enter Duivendal Ronja
Enter Rockefeller vd WH Enter Rockefeller vd WH
Enter Surprise vd WH Enter Surprise vd WH