Veiling COT op 24 september in nieuwe opzet

De najaarsveiling van de BAC-stieren op het COT in Laren wordt op zaterdag 24 september in een nieuwe opzet gehouden.  

Sinds maart 2020 worden ten gevolge van de coronamaatregelen de geteste stieren online geveild. Deze online veilingen hebben een groot publiek bereikt maar toch misten veel fokkers en liefhebbers de sfeer en gezelligheid van een fysieke veiling op het COT in Laren. Inmiddels zijn de coronamaatregelen niet meer van toepassing en zou een fysieke veiling op locatie mogelijk kunnen zijn. 

Het COT bestuur heeft de mogelijkheden onderzocht om aan de wensen van veel fokkers tegemoet te komen. De ideale situatie om een online veiling te combineren met een fysieke veiling op het COT, zoals het in het buitenland wordt gedaan, bleek financieel niet haalbaar.

Nieuwe opzet

De veiling zal nu op het opfokstation COT in Laren ook online te volgen zijn. Men kan thuis online bieden op de favoriete stier maar ook bij de stieren in Laren kan men deze online volgen en bieden. Bestuurslid van het COT André van Dorresteijn: ”Er zullen voldoende voorzieningen zijn om er op het COT een gezellige dag van te maken.”

U kunt Hier (https://www.blondestamboek.nl/pg-24952-7-46383/pagina/veiling_bac-stieren_24_september_2022.html) informatie van de stieren bekijken die thans worden getest.

COT belangstelling COT belangstelling