Algemeen Kampioenschap in Mayenne voor Rocheteau

De Franse Nationale keuring werd dit jaar gehouden in Mayenne. Drie dagen, van 22 t/m 24 juli, nam de keuring in beslag. Het Algemeen Kampioenschap werd toegewezen aan de jonge stier Rocheteau van Nicolas Caharel. De ruim twee jaar oude stier is een zoon van Narcos, gefokt door Gaec de Sainte Pauline.

De vier juryleden Alexander Hontang, Marc Antoine Cazals, Peter Thissen en Laurance Pierre kregen ruim 500 dieren te beoordelen. Vooral bij de rubrieken met jonge dieren lag de nadruk op kwaliteit en fijnheid en was het beenwerk meermaals maar heel gewoon, zeker bij de jonge stieren. Bij de oudere dieren lag de nadruk ook op een goed geplaatst bekken. Dieren met rasuitstraling, harmonie en bespiering waren ruimschoots aanwezig en zij zorgden dan ook voor een fraaie show van de moderne Blonde d’Aquitaine.

Kampioenen

Kampioen jonge stieren werd Stewball v. Narcos. Gefokt door Scea Sazy en in mede-eigendom van D. Blanc en Scea Ceron. Bij de jonge vrouwelijke dieren was de titel voor Suisse v.Mexican van fokker en eigenaar Gaec Thomasin.

In de middengroep bij de stieren leverde Narcos wederom een kampioen, de eerder genoemde Rocheteau. Zijn vrouwelijke evenknie werd Rosita v.Nissan van fokker en eigenaar Gaec de L’Hopital. Bij de oudere stieren was het de bekende Ourasie v.Edison die de titel naar zich toe trok. Ourasie is gefokt door Gaec Lorin-Bossuyt en de mede-eigenaren zijn J. Darricau, Earl Corret, Earl Darets, Earl Planté en Earl St Aubin.

Odessa v.Lano van eigenaar Gaec Bouas werd kampioen bij de oudere koeien. Haar fokker is Gaec Linay Pottier. Het Algemeen Kampioenschap bij de zogende koeien werd toegewezen aan Ovidie v.Illico van fokker en eigenaar Scea Sazy.

Kijk HIER (https://www.blondestamboek.nl/content/24952/download/clnt/102002_PRIX_SPECIAUX_MAYENNE_2022_(1).pdf) voor uitslag van de speciale prijzen.

Kijk HIER (https://www.blondestamboek.nl/content/24952/download/clnt/102007_Palmar%C3%A8s_Sections_National_Blond_Mayenne_2022_(2).pdf) voor de uitslag van de rubrieken.

Foto’s: Fredie van Dijk

Kampioen midden mnl Rocheteau Kampioen midden mnl Rocheteau
Kampioen jong mnl Stewball Kampioen jong mnl Stewball
Kampioen jong vrl Suisse Kampioen jong vrl Suisse
Kampioen midden vrl Rosita Kampioen midden vrl Rosita
Kampioen oud mnl Ourasie Kampioen oud mnl Ourasie
Kampioen oud vrl Odessa Kampioen oud vrl Odessa
Kampioen zogend Ovidie Kampioen zogend Ovidie