Lotte Hulsman in de Blonde

In de editie van ‘Jong en gek op Blond’ is de 12-jarige Lotte Hulsman aan het woord. Lotte woont samen met haar vader, moeder en twee broertjes Koen en Huub op de boerderij in het Overijsselse Holten. ‘’Ik vind het fijn om op de boerderij op te groeien met alle ruimte en dieren om mij heen,’’ zo vertelt Lotte enthousiast.

Wat vind je het leukste op de boerderij?

Ik vind heel veel dingen leuk om te doen op de boerderij. Zowel het helpen met voeren en verzorgen, maar ook vooral het knuffelen en borstelen van de dieren. Ik vind het gewoon fijn om op de boerderij op te groeien met alle ruimte en dieren om mij heen. Maar buiten de werkjes om vind ik het ook mooi om met fokkerij bezig te zijn. Als mijn vader na gaat denken over de stieren die hij gaat gebruiken kijk en denk ik graag met hem mee. Zo insemineert papa de koeien ook zelf. De stieren die op dit moment gebruikt worden zijn Junior, Jabu, Filou en Hordago. Een dekstier hebben we niet. Mij lijkt het wel gaaf om zo’n indrukwekkende grote stier in de wei te hebben lopen, maar helaas is mijn moeder het daar niet mee eens want dat is te gevaarlijk.

In de Blonde van juni nummer 2 kun je het complete verhaal van Lotte lezen. Lijkt het je ook leuk om in de rubriek ’Jong en gek op Blond’ te vertellen over je passie voor de Blondes? Stuur dan een email naar info@blondestamboek.nl!

Foto’s: Theo Janssen

0 0
1 1
2 2
3 3
4 4