Fokkerijvisie van Marcel Gerritsen

In het begin deden de stieren het werk op het bedrijf van Marcel Gerritsen in Maurik, eerst met twee zonen van Arlequin (Hervé en Damier) later met de Franse aankoop Jasmin, vader Hercule en gefokt door Jean Albiac.

Na enkele jaren hebben Marcel en Dick Ruessink de Franse stier Nimbus laten overkomen uit Frankrijk. De stier werd op 11 februari 1997 geboren. In Frankrijk was deze stier redelijk succesvol op diverse keuringen, waaronder een eerste plaats in Parijs in 1999. Op het opfokstation in Casteljaloux kreeg Nimbus de hoogste kwalificatie waarna hij op twee bedrijven voor natuurlijke dekking is gebruikt.

In Frankrijk is Nimbus hoog ingeschreven met daarbij bijna de maximale score voor ontwikkeling. In Nederland is hij ingeschreven met AV89. De vader van Nimbus is Iris en moeder is Giboulette. In 2003 werd Nimbus nationaal kampioen in Mariënheem. Vanaf 2005 laat Marcel de koeien en vaarzen alleen maar insemineren, alles laat hij doen door CRV.

In de komende Blonde een uitgebreid gesprek met Marcel Gerritsen uit Maurik over zijn fokkerijvisie in de ontwikkeling van 30 jaar Blondefokkerij.

Foto: Theo Janssen

 

 

 

 

 

Marcel Gerritsen Marcel Gerritsen