Programma Jongveekeuring Koekange

Het complete programma voor de koeienkeuring in Koekange op zaterdag 21 mei is rond. Deze jongveekeuring op de Boerlanderij van Dennis Boerland begint om 9.30 uur met de jongste Blondepinken.

Verdeeld over acht rubrieken komen de 42 dieren in de ring. Vooraf aan de keuring is er de gelegenheid om gezamenlijk een kop koffie met koek te nuttigen in de ring. ”Een momentje om de spanning even weg te laten vloeien zodat we relaxed aan de keuring kunnen beginnen,” laat de organisatie weten. 

Kampioenen

De kampioenskeuring is aansluitend de individuele rubrieken. Er wordt een kampioen en reservekampioen tot 1 jaar en een kampioen en reservekampioen van 1 jaar en ouder aangewezen. Uiteindelijk strijden de twee kampioenen om het Algeheel Kampioenschap van deze Jongveekeuring. 

Eigenaar van de locatie aan de Oshaarseweg 39 in Koekange Dennis Boerland heeft de prijzen voor deze dag beschikbaar gesteld. Voor de rubrieken en de kampioenen de bekende en vaak fel begeerde ’schildjes.’ 

Blondeburger

Na afloop van de kampioenskeuring, rond 13.00 uur, is iedereen uitgenodigd voor een overheerlijk menu verzorgd door Blondefokker en stamboeklid Henri van Heerde. Hij bakt een voortreffelijk Blondeburger welke wordt geserveerd met alles d’r op en d’r an! De kosten voor dit menu met broodje, gebakken krielaardappelen, rauwkost etc. zijn €10,- per persoon. Een mooi moment om samen na te praten over de resultaten van de dag. 

Foto: Henri van Heerde

Henri van Heerde Henri van Heerde