De Boerlanderij maakt zich op voor de Jongveekeuring

Zaterdag 21 mei ontvangt gastheer Dennis Boerland fokkers met hun dieren op de Boerlanderij in Koekange. Die dag organiseert het stamboek in samenwerking met de gastheer een Jongveekeuring.

‘Eindelijk kan het weer’, laat de organisatie weten. Na twee jaar zonder keuring is het aanbod van Boerland om op zijn terrein een keuring te organiseren enthousiast ontvangen. De jonge dieren zijn nog niet van huis geweest en het is een mooie opstart naar een mooi keuringsseizoen dit jaar. Op 11 augustus staat de keuring van Enter op het programma en 29 oktober de NVM in Mariënheem. Aan deze beide keuringen nemen naast het jongvee ook alle leeftijdscategorieën weer deel.

De locatie op de Boerlanderij lijkt uitermate geschikt voor de keuring. De dieren worden gestald in een sfeervolle loods en de ring voor de keuring is in de naastgelegen schuur. Ook de wasplaats is gedeeltelijk overdekt. Met een gezamenlijk kop koffie vooraf, een hapje eten na afloop en goed vee belooft het een prachtige dag te worden aan de Oshaarseweg 39 in Koekange.

Dennis Boerland Dennis Boerland