Jong en gek op Blond Marinthe Lagarde

Als klein meisje ging Marinthe altijd al haar vader helpen bij het verzorgen van de dieren. ’Samen de koeien voeren en de dieren controleren. Al ruim 25 jaar lopen er hier Blondes rond en zijn we lid van het Blonde d’Aquitaine stamboek. Het is dan logisch dat je besmet raakt met het ‘Blonde virus,’ vertelt Marinthe Lagarde.

Wat mij zo aantrekt in een Blonde is de grootte en lengte met veel kilo’s die toch gepaard gaan met fijnheid en bespiering. Het zijn gewoon hele mooie dieren met een echte uitstraling. Maar bovenal het goede karakter maakt de Blondes zó geweldig. Het leukste werk op de boerderij vind ik dan ook het verzorgen, maar ook het selecteren en beoordelen van de dieren. Wanneer een koe af moet kalven maak ik altijd een weddenschap met mijn vader bij het zien van de pootjes of het een stier- of vaarskalf wordt; meestal heb ik het goed!

In de Blonde van december vertelt Marinthe waarom ze zo gek is op Blond. Hier (https://www.blondestamboek.nl/content/24952/download/clnt/100031_BLONDE_dec_2021-jong.pdf) kun je het artikel lezen.

Marinthe Marinthe