De fokkerijvisie van Henk Visscher

Vanaf 1992 worden er door Henk Visscher op Erve Wiecherdinck in Dalfsen stamboek Blonde d’Aquitaines gehouden. Daarvoor werd er geboerd met allerlei vleesvee of kruislingen. Dit bleek niet succesvol. Het was tijd geworden om de fokkerij serieus op te gaan pakken en de stap naar Blondes werd gemaakt. 

Henk Visscher: “Ik ben een groot liefhebber van keuringen en gezien de resultaten van de laatste vijf jaar, twee nationale kampioenen en een reservekampioen kom ik denk redelijk mee. Het is dè mogelijkheid om te zien waar je staat in de fokkerij. Bij huis hebben we allemaal de beste maar door in de ring ze naast elkaar te zien weet je weer hoe het erbij staat. Geeft veel informatie. Ook is een keuring enorm gezellig. Je ontmoet collega fokkers en dat geeft binding. Wanneer je een beetje goed scoort is dat ook goed voor verkoop van fokvee. Presteren is toch verkopen.”

In de komende Blonde maken we nader kennis met de ontwikkeling van 30 jaar fokkerij van Henk Visscher op Erve Wiecherdinck in Dalfsen.

Foto: Theo Janssen

 

 

Henk Visscher Henk Visscher