Nog stemmen tot 11 november 20.00 uur

Coöperatie CRV organiseert in samenwerking met het vakblad VeeteeltVlees en daarnaast het Blonde d’Aquitaine stamboek Nederland en het stamboek Vlaanderen B.D.A.V. een grensoverschrijdende videokeuring voor bedrijfsgroepen van vrouwelijk stamboekvee. De groep dient te bestaan uit drie vaarzen in de leeftijd tussen 12 tot 30 maanden. 

Met de organisatie van een videokeuring wordt de leegte die tijdelijk nagelaten is door de coronapandemie, ingevuld. Ook biedt een videokeuring de mogelijkheid om grensoverschrijdend te werken zonder veterinaire, sanitaire belemmeringen.

Volgende bedrijven hebben zich aangemeld voor deelname:

Voor België :

K.Bettens (https://youtu.be/zv1bCjUcxBo)

L. de Bel (https://youtu.be/xY2Upo35P3Y)

C. Mintjens (https://youtu.be/YJrid4vPVEQ)

 

Voor Nederland:

A. Blaauw (https://youtu.be/KLKeF-k36fg)

J. Busch (https://youtu.be/dDLcgkCU9Vw)

E. en M. Neerincx (https://youtu.be/LjhVZvYcLUU)

J. Schilder (https://youtu.be/Xxv83WLnXEM)

H. Visscher (https://youtu.be/YZQHmy5iLSw)

 

U kunt nog tot donderdag 11 november 20.00 uur stemmen op de gemaakte video’s. Deze video’s kunnen bekeken worden door op de naam van desbetreffende bedrijf te klikken.

 

Plaatsing van de bedrijfsgroepen

Een professionele jury uit het buitenland gaat de video’s beoordelen en rangschikken. De winnaar wordt Algemeen kampioen Videokeuring 2021.

Maar ook het publiek heeft een stem en mag de Publiekskampioen Videokeuring 2021 aanduiden. Stemmen kan door te klikken op volgende internetlink stemmen (https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=lzsiLJC9zkSMJGoITfT0rR1qJafALt9BmNZ4eawPPU9UMVpVUFdXTFpFTzRERktQVDRLRENUQjVIRC4u). Stemmen kan tot 11 november 20.00 uur.

Bekendmaking via webinar

De uitslagen worden bekend gemaakt tijdens een speciale webinar op 23 november 2021 om 20.15uur. Op het programma staat de voorstelling van de acht bedrijven met commentaar van de vakjury per bedrijf, intermezzo met Jos Buiting, stamboekmanager CRV, over de nieuwe Europese regels inzake fokkerij, proclamatie van de algemeen kampioen en publieksprijs. Gastheer is Karsten Bolhuis, lid van het Blonde d’Aquitaine stamboek Nederland en districtbestuurder vleesvee coöperatie CRV.

De webinar (internet vergadering) zal +/- 45 minuten duren. Een uitnodiging met de internetlink voor het volgen van de webinar volgt nog.

Bedrijfsgroep J. Schilder Bedrijfsgroep J. Schilder