Jannes Kip in 'Jong en gek op Blond'

”Zo lang als ik mij kan herinneren hebben wij thuis Blondes gehad. Het houden van Blondes is mij dus met de paplepel ingegoten. Mijn vader is ooit begonnen met verbeterd roodbonte dieren, maar al snel zijn deze ingewisseld voor Blonde d’Aquitaines,” vertelt Jannes Kip uit De Wijk.

Sinds de bouw van een nieuwe schuur in 2010, zijn er in rap tempo meer koeien bij gekomen. Blondes zijn gewoon hele mooie en fijne dieren. Er is goed mee te werken, mits je makke dieren hebt. Hier steek ik dan ook graag wat extra tijd in. Ook de verhoudingen van de dieren spreken mij erg aan ten opzichte van andere rassen. De grootte van het dier in combinatie met ruime, maar niet extreme bespiering maakt dat de koeien het totale plaatje bezitten.

Ideale dier

”Mijn ideale dier heeft minimaal goed beenwerk, een rechte rug en een goed karakter. Wanneer deze eigenschappen ontbreken, is het lastig er deze in te fokken is onze ervaring. Twee koeien waar ik nu echt trots op ben en alle eigenschappen van een goede koe bezitten zijn Lois en Lisanne, beiden van Heuvelland Hummer.”

Benieuwd naar het complete verhaal van Jannes? Lees het HIER (https://www.blondestamboek.nl/content/24952/download/clnt/99100_BLONDE_sept_2021jong.pdf).

Op de foto Jannes met Royal en BAC Jade.

Jannes Kip Jannes Kip
Jannes Kip 2 Jannes Kip 2
Jannes Kip met BAC Jade Jannes Kip met BAC Jade