Blonde d' Aquitaine BAC-stieren breken door

Nieuwe fokwaarden exterieur bekend

Recent zijn de nieuwe fokwaarden voor exterieur bekend geworden. Opvallend in de lijst zijn drie nieuwe BAC-stieren die hoog op de lijst staan. Koploper is de Franse inseminatie stier Fromant. De zoon van Domy welke vorig jaar binnen kwam met 106 voor Algemeen Voorkomen (AV) is nu gestegen naar 111 met een betrouwbaarheid van 56%.

BAC Guus, BAC Herve en BAC Isaac van de Woeste Hoeve zijn nieuw in de uitdraai. BAC Guus v. Dizier du Moulin is gefokt door Dick Ruessink en ingezet door CRV na de opfokperiode op het teststation COT. Met 107 voor AV staat hij hoog op de lijst. Aramis-zoon BAC Herve komt uit de fokkerij van Carl Mintjens in België en is op de COT-veiling aangekocht door Hoeve Druivendaal. De stier heeft een eerste fokwaarde voor exterieur van 105 voor AV. BAC Isaac van de Woeste Hoeve v. Valium is geboren op de Woeste Hoeve in Hoogwoud en op het COT aangekocht door Arnold Renders in Nederwetten. Ook Isaac scoort 105 voor AV. De betrouwbaarheid van de fokwaarden van deze stieren ligt rond de 50%.

Jaarlijks berekent Coöperatie CRV de fokwaarden voor exterieur van de Blonde d’Aquitaine stieren. De gegevens die gebruikt worden voor deze exterieurfokwaardeschating zijn afkomstig van de vaarzen die worden gekeurd op een leeftijd tussen de 23 en 48 maanden tijdens de bedrijfsinspectie.

Op de foto BAC Guus op het opfokstation.

BAC Guus BAC Guus