Spannende uren door 'Enter'

Donderdag 5 augustus wordt de uitslag bekend gemaakt van de fotokeuring welke is georganiseerd door Stichting Vleesveecommissie Enter. De prijswinnaars zullen op die dag worden gebeld door een commissielid.

“Het aantal inzendingen van foto’s heeft ons bijzonder positief verrast. We weten ook dat een fotokeuring niet hetzelfde is als een fysieke keuring maar we wilden zo wie zo iets organiseren om in beeld te blijven bij de fokkers,” vertelt de voorzitter van de vleesveecommissie Lidwien van de Riet enthousiast. Dit jaar kon evenals vorig jaar de keuring in Enter niet worden georganiseerd vanwege een complexe regelgeving omtrent de coronapandemie.

Lidwien: ”Fokkers van alle drie rassen, Blonde d’Aquitaine, Piemontese en Verbeterd Roodbont, nemen deel aan de fotowedstrijd. Ook de fotokeuring voor de jeugd is met 17 inzendingen populair en sommige kinderen hebben er echt veel werk van gemaakt. Blond heeft foto’s ingezonden van 48 dieren, Piemontese 33 en Verbeterd Roodbont 37. Aan alle uitgeschreven rubrieken doet men mee.” Deelname was mogelijk aan de rubriek Miss en Mister Toekomst en er kon worden ingestuurd voor de titel Algemeen Kampioen mannelijk en vrouwelijk. Elk ras heeft haar eigen jury voor de beoordeling van de dieren op de foto’s.

Donderdag 5 augustus komt de commissie bij elkaar in Enter voor een feestelijke middag en zullen de winnaars persoonlijk telefonisch op de hoogte worden gebracht van hun gewonnen prijs. De gewonnen prijzen worden later bij de kinderen en fokkers thuis overhandigd. Foto’s van de prijswinnaars kunt u daarna bekijken op deze website.

Foto: Theo Janssen

Kampioen in Enter Kampioen in Enter