Videokeuring voor bedrijfsgroepen

Coöperatie CRV en VeeteeltVlees organiseren een videokeuring voor bedrijfsgroepen

Coöperatie CRV en VeeteeltVlees hebben vanwege de annuleringen van fysieke keuringen op dit moment het plan opgevat om jaarlijks voor een of twee vleesveerassen een grensoverschrijdende videokeuring met bedrijfsgroepen te organiseren. Blonde d’Aquitaine en Belgisch witblauw bijten in 2021 de spits af.

Bedrijfsgroep van jonge vaarzen

Aan deze videokeuring kunnen alle leden van Coöperatie CRV deelnemen die hun dieren inschrijven bij CRV. Elke vleesveehouder kan daarbij in een categorie met een bedrijfsgroep inschrijven. Het gaat daarbij om een bedrijfsgroep van drie vrouwelijke dieren die geregistreerd zijn bij CRV (afstamming) en raszuiver zijn (87,5% of 7/8). Voor de Blonde d’Aquitaine dient het te gaan om een groep van drie vaarzen van 12 tot 30 maanden (geboren tussen 1 maart 2019  en 31 augustus  2020).

In de loop van de maand september zal een cameraman of -vrouw langs komen om de bedrijfsgroep in beeld te brengen. Een jury zal de verschillende bedrijfsgroepen op basis van deze video’s beoordelen en een ranking maken. De video’s worden ook gepubliceerd via VeeteeltVlees en Coöperatie CRV. Het publiek kan ook een stem kan uitbrengen.

Afhankelijk van het aantal deelnemende bedrijfsgroepen zal er misschien  een eerste voorselectie noodzakelijk zijn. Hierover wordt u nog nader geïnformeerd.   

 

Inschrijven

Inschrijven kan tot en met vrijdag 20 augustus en dit heel eenvoudig door uw contactgegevens (naam, adres, telefoon, email en ubn-nummer) samen met de levensnummers van de drie dieren door te mailen aan Jan.Hendriks @crv4all.com.

De winnaar wordt bekend gemaakt via een online webinar waarbij de jury ook toelichting komt geven over hun kijk. Deze webinars met de prijsuitreiking hebben voor beide rassen apart plaats en zullen door de coöperatie in de loop van de maand november georganiseerd worden. Voor meer informatie over deze videokeuring kunt u altijd terecht bij Jan Hendriks.

 

bedrijfsgroep bedrijfsgroep