Jochem Brink is gek op Blondes

”Als kleine jongen ben ik opgegroeid met koeien, Blonde d’Aquitaines wel te verstaan. Daar komt mijn interesse in de dieren ook vandaan. Wat mij vooral aanspreekt aan Blondes is dat het verfijnde dieren zijn met een hele mooie uitstraling,” vertelt Jochem Brink uit Klarenbeek.

Ik vind het vooral mooi als de koeien met de kalfjes op de weide lopen. Waar ik dan van kan genieten is het samen met mijn vader beoordelen en inschatten van de potentie van de kalfjes. Ook de dierregistratie van het bedrijf neem ik voor mijn rekening en ik discussieer regelmatig met mijn moeder over de naam van de pasgeboren kalfjes. Verder is het bijhouden en uitpluizen van de bloedlijnen erg interessant.

’Naast het houden van Blondes, trekt al het werk op het bedrijf mij aan. Helpen bij het landwerk, samen met vrienden het hooi en stro binnen halen en na afloop gezellig een biertje drinken. Ook het sleutelen aan trekkers vind ik enorm leuk. Momenteel zijn mijn vader, de vriend van mijn zus en ik samen een oldtimer aan het renoveren.’

Meer over Jochem Brink en zijn voorliefde voor Blondes in het juninummer van de Blonde.

Foto: Theo Janssen

Jochem Brink Jochem Brink