Nationale keuring Frankrijk

De Nationale Blonde d’Aquitaine keuring in Frankrijk wordt dit jaar gehouden in Saint-Gaudens gelegen aan de voet van de Pyreneeën. De keuring is een onderdeel van Les Pyrénéennes (https://www.pyreneennes.fr/), een groot evenement welke jaarlijks wordt georganiseerd.

De keuring vindt plaats van 16 t/m 19 september. De Nationale keuring in Saint-Gaudens is al meerdere keren door Nederlandse fokkers bezocht als onderdeel van de excursie die het stamboek jaarlijks organiseert met een busreis naar de keuring en meerdere bedrijfsbezoeken. Hoewel de coronamaatregelen steeds verder worden afgebouwd blijft het een groot risico om een excursiereis te organiseren naar het buitenland. Het vastleggen van de hotelaccommodaties moet ruim van te voren worden gedaan en onder welke sanitaire omstandigheden publiek wordt toegelaten in september is nu nog niet duidelijk.

Het stamboek ziet dit jaar dan ook geen mogelijkheid om een excursiereis naar Saint-Gaudens te gaan organiseren. Zoals velen hopen we volgend jaar wel op reis te kunnen gaan naar de Nationale.

Op de foto kampioenen van de keuring die werd gehouden in 2009.

 

kampioenen kampioenen