D-day vandaag voor de veiling

Na  twee goed bezochte kijkdagen op het opfokstation in Laren is het vandaag D-day, de dag van de veiling, voor het COT. Vanwege de coronamaatregelen geen fysieke veiling maar online.

Nadat een groep van 15 geselecteerde jonge Blonde d’Aquitaine stiertjes aan de test zijn begonnen in oktober 2020 komen er 10 in aanmerking om te worden geveild als BAC-stier. De groep stieren laten allen het moderne rastype van fijnheid en extra goede bespiering zien. Daarnaast is de groep sterk geselecteerd op een goed geplaatst bekken met lengte daarin. Dit geeft naast de gemeten inwendige bekkenmaten een goede indicatie voor een vlot verloop van de geboortes bij de dochters van deze stieren.

De online veiling start om exact 16.00uur vandaag 27 maart op www.cot-stierenveiling.nl (https://www.cot-stierenveiling.nl/home) Om aan de veiling deel te nemen dient u zich vooraf op de site van de veiling te registreren!

Kijk HIER (https://www.blondestamboek.nl/pg-24952-7-46383/pagina/veiling_bac-stieren_26_september_2020.html) voor alle info en video van het aanbod BAC-stieren.

Foto: Theo Janssen

COT mrt 2021 COT mrt 2021