Familie Venhuis houdt Blondes in dienst van de natuur

Vroeger heeft de vader van Peter Venhuis in Haarle een melkveebedrijf gehad. In de jaren negentig is hij daarmee gestopt. In 1996 is Peter begonnen met vleesvee en Blonde d’Aquitaine.

De eerste Blonde stamboekstier op het bedrijf werd gekocht van Robert Keizer uit Beuningen. In 1998 werd de eerste nieuwe stal gebouwd. Hier stonden de dieren nog aangebonden en een deel op roosters. In 2006 werd deze stal verlengd met een potstal. In deze potstal konden de koeien met de kalveren vrij rondlopen. Deze potstal is voor acht koeien met kalveren en er is een afkalfruimte. Vrij luxe voor die tijd. In 2013 wilde men de stal uitbreiden, ook om meer Blondes te kunnen houden, maar door de regelgeving was dit op dat moment niet mogelijk. Door het opschuiven van de Natura 2000 waren er mogelijkheden en is een PAS vergunning aangevraagd. Uiteindelijk werd er een nieuwe hellingstal gebouwd.

In het maartnummer van de Blonde het volledige bedrijfsverslag van de familie Venhuis in Haarle. U kunt het verslag ook HIER (https://www.blondestamboek.nl/content/24952/download/clnt/97112_BLONDE_maart_2021-bedrijf.pdf) lezen.

venhuis peter ineke venhuis peter ineke
venhuis stal venhuis stal
Venhuis dieren Venhuis dieren
Venhuis schapen Venhuis schapen