Van toen... Nightgirl

In 2000 sleepte ze in Zwolle de nationale reservetitel bij de oudere koeien in de wacht en twee jaar later volgde de bekroning met het kampioenschap op de Nationale in Mariënheem. Op 16 juni 1997 werd ze geboren in de stal van de familie Eggerink in Wierden, het betreft hier Nightgirl.

Rond de eeuwwisseling groeide Nightgirl uit tot een echte showcoryfee. In haar type was ze misschien haar jaargenoten al een slag voor. Veel fijnheid en uitstraling had de koe. Dit resulteerde dan ook, nadat ze als vaars was ingeschreven met AV88, op 5-jarige leeftijd in de excellentstatus met AV90 met een schofthoogte van 1.59m. Haar moeder Debora was een koe van onbekende afstamming en geboren op 3 maart 1988. Destijds was het nog mogelijk een stamboekregistratie te krijgen mits de stamboekinspecteur de koe had beoordeeld. Ze bleek een beste koe en kreeg uiteindelijk volgens de oude beoordeling AV92 en schopte het in de fokkerij tot preferente stammoeder.

Nightgirl kreeg nog twee volle zussen waarvan Odilia waarschijnlijk de bekendste is geworden. In de fokkerij zat het met de koe niet altijd mee, ze kreeg uiteindelijk vier nakomelingen. Haar vader Fauve timmerde eind jaren negentig veelvuldig aan de weg met zijn nafok op het bedrijf van Jan Eggerink in Wierden. De Van-zoon was middels KI beschikbaar. De stier gaf dieren met veel fijnheid, goede kruizen en ze waren over het algemeen donkertarwe van kleur.

Na een succesvolle keuringsloopbaan kwam er in februari 2009 een eind aan haar carrière. Op de foto Nightgirl in Mariënheem 2002 met haar fokker en eigenaar Jan Eggerink.

NIGHTGIRL1 NIGHTGIRL1