Mijn mooiste koe op de boerderij

’Bij ons heeft ieder dier iets speciaals, maar Jorien HT is zonder twijfel de lievelingsblonde van de boerderij. Mede omdat Jorien papa’s grote trots is, vinden wij haar extra bijzonder en moeten we er niet aan denken dat ze er ooit niet meer zal zijn,’ vertelt Charlotte Tielbeke uit Olst in de Blonde.

Jorien HT komt uit Dianne JE welke wij van Jan Eggerink gekocht hebben. Jorien heeft een karakter waar iedere fokker van droomt, dus ze valt voor ons zeker in de categorie voorbeeldblonde. Het is een grote koe met een perfecte kleur en haar nakomelingen doen het ook erg goed.

Fokkerij
Daarnaast hebben we op dit moment veel jongvee met potentie, Olympia HT (Joanne JE x Arlequin), is een vaars met een fantastisch karakter, een fijne bouw en de perfecte kleur en Romy HT (Ina JE x Fromant) is een kalf van ongeveer 6 maanden en heel mooi gebouwd.

Toekomst
Ik denk dat de manier waarop wij boeren, wel de mogelijkheid biedt om het door te zetten in de toekomst. Ik ben ontzettend aan ons bedrijf gehecht en trots op wat we samen hebben opgebouwd, dus ik zou het zonde vinden als dat verloren gaat. Uiteraard is het bezig zijn met de dieren fantastisch, dus het bedrijf kunnen doorzetten zou een droom zijn.

Lees HIER (https://www.blondestamboek.nl/content/24952/download/clnt/96341_BLONDE_DEC_2020_jong.pdf) het volledige verhaal van Charlotte Tielbeke in de rubriek ’Jong en gek op Blond’ in de Blonde.

Olympia Olympia
Revi Revi
Charlotte Tielbeke met Jorien Charlotte Tielbeke met Jorien
Charlotte Tielbeke met Jorien en haar kalf Charlotte Tielbeke met Jorien en haar kalf