Bedrijfsverslag Blonde d'Aquitaine vleesveebedrijf Peddemors

In het schitterende landschap van Twente net buiten Weerselo vinden we de boerderij van de familie Peddemors. Erik is getrouwd met Mariëlle en ze hebben twee zonen, Stijn 19 en Bram 16 jaar. In het dagelijks leven werkt Erik al bijna 28 jaar bij Shelter Storage waar hij de planning en logistiek verzorgt. Dit is ook tevens zijn hoofdinkomen. De Blonde d‘Aquitaine is echter zijn grote passie.

Vanaf 2006 werd er meer naar de fokkerij gekeken en vooral welke stier het beste bij de koppel koeien paste. Eerste serieuze aankoop van een stier was Tabaloungazoon Bakersfield Alfred van Wim Bakker. De stier heeft voor algemeen voorkomen  85 punten en komt uit Bakersfield Rianne AV84. Noemenswaardig is dat moedersvader van Bakersfield Rianne, de Franse stier Oriol, bijna in de hele veestapel van Wim Bakker is terug te vinden.

In het decembernummer van de Blonde leest u het complete verhaal van vleesveebedrijf Peddemors. Ook kunt u HIER (https://www.blondestamboek.nl/content/24952/download/clnt/96226_BLONDE_DEC_2020_bedrijf.pdf) het bedrijfsverslag lezen.

Foto’s: Robert Morsink

1  Peddemors 1 Peddemors
2 Peddemors Nick 2 Peddemors Nick
3 Peddemors stal 3 Peddemors stal
4 pinken Peddemors 4 pinken Peddemors
5 stal Peddemors 5 stal Peddemors
6 oude stal Peddemors 6 oude stal Peddemors