Van toen... Ilja du Moulin

Ze werd op 12 mei 1993 geboren uit een draagmoeder bij haar fokker Hans Spekenbrink. Als kalf was ze groot en lang en eigenlijk helemaal niet zo fijn. Ze leek in het begin altijd een beetje grof, maar naarmate ze ouder werd kwam alles beter in verhouding en werd ze op de keuring omschreven als een dier met fijnheid. Het meest opvallend werd haar zeer lange en brede bekken. We hebben het hier over Ilja du Moulin.

Ze behaalde zowel in de fokkerij als met haar exterieur de nodige successen. Naast het preferentschap en de excellentstatus behaalde ze de Nationale titel in Zwolle bij de oudere koeien in 1999 en 2000. Haar topgewicht in Zwolle was destijds 1150kg. Haar karakter was goed alleen wanneer het kampioenslint omgedaan moest worden op de keuring, moest dat op de standplaats gebeuren. Je kon haar dan niet stil laten staan.

Afstamming

De koe is een dochter van Viaduczoon Don Jon en stammoeder Noisette v.Laron. Noisette, geboren op 2 juni 1977, is gefokt door Angelino Bernardi in Frankrijk en via de veiling van Marie-José Bouman in Poppel op hoge leeftijd naar Nederland verhuisd.

In 2001 verhuisde Ilja du Moulin naar de Roodheuvel in Toldijk waar zij nog kort is ingezet voor de fokkerij. In totaal zijn er 16 nakomelingen van haar geregistreerd.

Op de foto met strik Ilja du Moulin en op de tweede foto staat Noisette in haar stal van de familie Spekenbrink.

ILJA DU MOULIN ILJA DU MOULIN
Noisette Noisette