Stamboekvoorzitter Ed Neerincx benoemd tot erelid van de Federatie Vleesveestamboeken Nederland

Vrijdag 25 september is tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Federatie Vleesveestamboeken Nederland Ed Neerincx benoemd tot erelid. Het voorstel tot deze benoeming werd onder groot applaus unaniem aangenomen door de aanwezige afgevaardigden van de vleesveestamboeken. 

Federatievoorzitter Piet Mostert: ”Ed heeft zich meer dan 20 jaar ingezet voor de Federatie. In het begin als afgevaardigde van het Blonde d’Aquitaine stamboek en daarna bekleedde hij de onafhankelijke functie van vicevoorzitter van de Federatie. Zijn inzet voor de NVM en werving van sponsoren daarvoor was enorm groot gedurende deze lange periode. Voor bestuursvergaderingen was er altijd gelegenheid bij Neerincx thuis op de boerderij in Elst, waar Marjan, de vrouw van Ed, de aanwezigen gastvrij ontving met koffie en alles er omheen. Tijdens de NVM in Zwolle afgelopen najaar heeft Ed de kar ook weer getrokken samen met Jos Bolk (oud voorzitter van de Federatie) waardoor deze NVM fantastisch verliep.” 

Na afloop van deze NVM heeft Ed uit handen van de voorzitter Piet Mostert toen reeds een prachtig Frans beeld van een Blonde d’Aquitaine stier ontvangen bij zijn afscheid als vicevoorzitter.

Neerincx gaf tijdens zijn benoeming tot erelid aan dat hij meer tijd wil vrijmaken om o.a. samen met zijn vrouw te genieten van zijn kleinkinderen en dat er eveneens nog steeds een beroep op hem mag worden gedaan ter voorbereiding van de komende NVM, waarvoor het hoofdbestuur Ed enorm dankbaar is!

Op de foto het zojuist benoemde erelid Ed Neerincx met Federatievoorzitter Piet Mostert (r). 

Ed Neerincx (l) met Piet Mostert Ed Neerincx (l) met Piet Mostert