John van Kouwen nieuwe voorzitter voor Centraal opfokstation COT

Het bestuur van het Centrale opfokstation in Laren heeft John van Kouwen (50) als nieuwe voorzitter van de organisatie verkozen. Hij volgt Henk Tessemaker op, die als erelid in het bestuur werd benoemd.

John van Kouwen uit Nieuwegein is momenteel in de marketing en sales voor de plantensector maar heeft een ruim verleden in de fokkerij. Tot een viertal jaar geleden fokte hij gepassioneerd met Blonde d’Aquitaine op zijn bedrijf. Door onteigening werden deze activiteiten in 2016 stopgezet. John van Kouwen is lid van het Blonde d’Aquitaine stamboek.

Vice-voorzitter van het COT, Jan Smeenk, omschrijft de nieuwe voorzitter als een verbindingsman met veel enthousiasme. ‘Zijn ruime ervaring in de marketing en sales zal ons als organisatie zeker van nut zijn’, aldus Smeenk.
Van Kouwen volgt Henk Tessemaker op die gedurende acht jaar voorzitter was van het COT, twee jaar was hij ook coördinator van de veiling tijdens het voorzitterschap van Willem Dijkstra.

Het COT heeft het laatste jaar flinke stappen gezet om de Stichting voor de toekomst te  professionaliseren, waaronder een online veilingsysteem dat op 26 september voor de eerste keer in gebruik wordt genomen. 

Kijk HIER (http://www.cot-stierenveiling.nl) voor de nieuwe veilingsite van het COT.

Henk Tessemaker (l) en John van Kouwen Henk Tessemaker (l) en John van Kouwen