In gesprek met de Federatievoorzitter Piet Mostert

In maart 2019 werd Piet Mostert voorzitter van de Federatie Vleesveestamboeken Nederland en hiermee opvolger van Jos Bolk uit Aerdt.

In hetzelfde jaar stond de Nationale Vleesvee Manifestatie in Zwolle op de agenda. Om als kersverse voorzitter direct dit grote evenement in goede banen te leiden was één van de eerste grote opgave. “Gelukkig kon ik terugvallen op heel veel knowhow van jullie stamboekvoorzitter Ed Neerincx en daarnaast Jos Bolk. Zij hebben enorm de kar getrokken en het resultaat mocht er zijn. Een heel goede deelname van fokkers met hun dieren en we hebben met z’n allen een prachtige show neergezet. Ik vind het dan ook bewonderenswaardig hoe al die vrijwilligers zich hebben ingezet om de boel op tijd klaar te hebben vooraf maar ook na afloop van de keuring. In de avond direct na de keuring moest de hal weer schoon opgeleverd worden en dankzij alle hulp is dit prima gelukt. Hiervoor wil ik alle betrokkenen nogmaals hartelijk danken.”

Lees in het septembernummer van de Blonde het volledige interview met Piet Mostert. Wanneer u lid bent van het stamboek Blonde d’Aquitaine ontvangt u ons stamboekblad automatisch in de brievenbus!

Foto: Donné Hegger

Piet Mostert 5 Piet Mostert 5