Van toen... Hublo

Vanaf het moment dat hij op de keuring kwam is hij nooit verslagen. In 1995 en 1996 werd hij op de Nationale in Zwolle kampioen bij de oudere stieren. Ook als jonge stier werd hij kampioen in zijn klasse.

Hublo is geboren op 4 augustus 1992 bij zijn fokker André Taran in Duffort, Frankrijk. Hij is een zoon van de Franse KI stier Aubin v.Tenor uit de goed fokkende Blondine v.Tournis. Als jong stiertje werd Hublo op de Franse nationale keuring in 1993 aangekocht door G. Smulders uit Schijndel en W. Timmermans. Na zijn successen in het keuringscircuit en de goede fokresultaten verhuisde Hublo in december 1997 naar Jef Flamand in Banholt. Daar werd de stier bij herhaalde keuring excellent verklaard met AV90 en een schofthoogte van 1.70m.

Zijn nakomelingen waren moderne dieren met fijnheid en bespiering en zeer goed ontwikkeld. Daarnaast vererfde hij ook zijn bijzonder goede karakter. In juni 2001 kwam er eigenlijk te vroeg een eind aan de succesvolle carrière van Hublo en is de stier geslacht.

Op de foto Geert Smulders met Hublo in Zwolle op de Nationale.

HUBLO2 HUBLO2