Goede stieren zorgen voor progressie

Op het vlakke landschap van Borger in Drenthe wonen Luuk van Dalen en zijn vrouw Hanny. Luuk en Hanny hebben een dochter Tineke en een zoon Erik. Zowel Tineke als Erik wonen niet meer thuis. De familie van Dalen runt een akkerbouwbedrijf met een veenkoloniaal bouwplan. Ze verbouwen onder andere, aardappelen, suikerbieten, graan en mais. Als neventak en tevens hun grote hobby zijn Luuk en Hanny helemaal verknocht aan de Blonde d’ Aquitaines.

 “In december 1985 konden wij ons akkerbouwbedrijf uitbreiden door het bedrijf van de buurman te pachten. Dit was vroeger een gemengd bedrijf, in de boerderij zat een mooie koestal met drijfmest afvoer die we in gebruik konden nemen. Om deze ruimte rendabel te maken hebben wij bij een melkveehouder Piëmontese kruislingkalveren gekocht,” vertelt Luuk.

In de Blonde van maart leest u het complete verhaal over de fokkerij van de familie van Dalen. Ook HIER (https://www.blondestamboek.nl/content/24952/download/clnt/92641_BLONDE_mrt2020-bedrijf.pdf) kunt u het artikel lezen.

Luuk en Hanny van Dalen Luuk en Hanny van Dalen