Drukke tijden op het COT

Recent zijn de stieren op het COT voor de vijfde maal gewogen. Op 4 maart volgt de zesde en laatste weging van de groep jonge fokstiertjes. De weegcijfers geven uiteindelijk de informatie om de groei-indexen te berekenen tijdens de opfokperiode.

Ook de binnenbekkenmaat van de stiertjes is straks bekend. Op 4 maart wanneer de laatste weging is zal ook deze inwendige bekkenmaat worden gemeten. Deze cijfers van het bekken zijn een belangrijk gegeven voor het afkalfgemak van de dochters van de stier. Scheren staat 6 maart op de agenda en maandag 9 maart worden de Blondes door de inspecteurs beoordeeld op exterieur en hiermee ingeschreven in het Blondestamboek. Stieren die voldoende scoren voor karakter, minimaal 80 punten voor beenwerk en minimaal AV82 krijgen het voorvoegsel BAC en voldoen aan de eisen om te worden geveild. De uitgebreide cijfers over groei en exterieur zijn medio maart te zien op deze site.

Woensdag 11 maart zullen er van de BAC-stieren video opnames worden gemaakt welke medio maart ook te zien zijn op deze site. De veiling is zaterdag 28 maart op het opfokstation in Laren.

 

schoon in de stal schoon in de stal