Kampioenen op de NVM

Met een deelname van ruim 110 dieren van zeer goede kwaliteit en zeer goed gevulde rubrieken is de Nationale op de NVM bijzonder succesvol verlopen.

Mede het vlot verlopen programma en de goed gevulde tribunes maakte de nationale show tot een geweldige promotie van het Blonde d’Aquitaineras. In het komende Kerstnummer van de Blonde een uitgebreide reportage van deze NVM in woord en beeld.

Kampioen bij de vrouwelijke dieren tot 1 jaar werd Philou JE v. Fromant van Jan Eggerink uit Wierden. In dezelfde leeftijdscategorie bij de stieren was deze titel voor Pistard v.Horfe van Henk Visscher uit Dalfsen.

In de middencategorie behaalde Ortensia v. Jeremie van Bertus Brink uit Klarenbeek de kampioenstitel en aan het eind van de dag werd zij eveneens gekroond tot Algeheel Kampioen vrouwelijk. Tussendoor behaalde ze ook nog de titel voor de beste slachteigenschappen en ze werd gekroond tot Miss Future van de Fierba. Bij de stieren behaalde Obamo Malo v. Fromant van Marcel Gerritsen uit Maurik de kampioenstitel in de middencategorie.

Lieve van de Boerlanderij v.Berlioz van Dennis Boerland uit Echten werd kampioen bij de zoogstellen en tevens kampioen bij de oudere koeien. Max v. Juan van Ed en Marjan Neerincx uit Elst werd gekroond tot kampioen oudere stieren en behaalde het Algeheel Kampioenschap mannelijk.

Foto’s: Theo Janssen

Zwolle Philou JE Zwolle Philou JE
Zwolle Pistard Zwolle Pistard
Zwolle Ortensia Zwolle Ortensia
Zwolle Obama Malo Zwolle Obama Malo
Zwolle Lieve vd Boerlanderij Zwolle Lieve vd Boerlanderij
Zwolle Max Zwolle Max