Topdieren naar de NVM

De nationale keuring beloofd met deelname van oud kampioenen een prachtige show te worden.

De algemeen kampioene NVM 2017 Havanaise v. Darling van Henk Stegeman uit Laren en haar volle zus Illusion, algemeen kampioene Marienheen 2018, ontmoeten elkaar in dezelfde rubriek zoogstellen. Als alles goed loopt met de geboorte van haar kalf zal de derde volle zus ook deelnemen. Allen in eigendom van Henk Stegeman.

Ook de beide algeheel kampioenen van Enter 2019 komen in actie. Dit zijn bij de stieren de nog jonge Orlando van de Woeste Hoeve v. Jasmin van Johan Schilder en bij de vrouwelijke dieren de machtige Fromant-dochter Nancy JE van Jan Eggerink uit Wierden. Kampioen stieren 2017 op de NVM BAC Jade v. Evian van de familie Kip uit De Wijk komt ook zijn titel verdedigen.

Deelname van acht bedrijfsgroepen. Verder zeven stierengroepen, nakomelingen van 1 fokstier. Twee groepen nakomelingen van 1 koe. Elke groep bestaat uit drie dieren.

Vanaf 13.30 uur is de keuring van de bedrijfsgroepen, de visitekaartjes van de fokkers! Daarna per leeftijdscatgorie de kampioenskeuring en uiteindelijk zal de Algemeen Kampioen mannelijk en vrouwelijk worden aangewezen. Zij ontvangen de bijbehorende prijs uit handen van landbouwwoordvoerder van de VVD Helma Lodders.

De keuring zaterdag 30 november in de IJsselhallen in Zwolle begint om 8.45 uur. Mis deze mooie dag niet en geniet van de enorme passie van de deelnemende fokkers met hun dieren!

 

Zwolle Zwolle