Najaarsveiling uitgelezen kans om BAC-stier te kopen

De veiling van september is een uitgelezen kans om een jonge fokstier aan te schaffen voor het komende dekseizoen.

De stalperiode is een rustige tijd voor de meeste fokstieren en zo kan er goed geacclimatiseerd worden op het bedrijf. Met hun ervaring in voeding van dekstieren die geëvalueerd zijn op het station in Casteljaloux ( Frankrijk)  geven EVIALIS en BLONDE GENETIQUE een advies voor het houden en voeren van een fokstier.

Neem een aanpassingsperiode in acht.

Plaats de stier na aankomst op het bedrijf in een stal die groot genoeg is, ruim is ingestrooid en met hooi en water tot zijn beschikking. Ook al is de stier oud genoeg om te dekken dan nog is het belangrijk om een rustperiode van ongeveer 30 dagen te nemen waarin de stier apart van de rest van de kudde wordt gehouden. Deze aanpassingsfase is belangrijk bij het verminderen van de stress na de bedrijfsverplaatsing en het dier zich kan aanpassen aan de nieuwe omgeving. Een slechte zorg in de aanpassingsfase kan schadelijk zijn voor het rendement van de toekomstige dekkingen maar ook voor de kwaliteit van zijn gedrag.

Op de veiling van 28 september komen zes BAC-fokstieren onder de hamer. Alle gegevens van deze stieren en de video presentatie staan online op deze site. De presentatie van de stieren is om 11.00 uur en de veiling begint om 13.00 uur op het COT in Laren. Na de presentatie is er gelegenheid voor een hapje en drankje en de mogelijkheid de dieren nog eens uitgebreid te bekijken.

Kijk HIER (https://www.youtube.com/watch?v=oZ3vWiyQ83s&feature=youtu.be) voor de video.

Op de foto BAC Isaac van de Woeste Hoeve v.Valium geveild op het COT en dit jaar excellent ingeschreven met AV90.

 

 

BAC Isaac vd Woeste Hoeve BAC Isaac vd Woeste Hoeve