Uitslagen keuring Enter

De keuring in Enter was met een 50-tal dieren kwalitatief van hoog niveau. Meermaals roemde jury Marcel Gerritsen de hoge kwaliteit van de dieren.

Gerritsen was met name op zoek in de rubrieken naar dieren met goede kruizen en de kwaliteit van bespiering. Zeker bij de vrouwelijke dieren waren deze kwaliteiten goed te vinden. Het waren dan ook vaak de kleine details welke het verschil in plaatsing van de dieren maakte.

Als algemeen kampioene van de vrouwelijke dieren werd gekozen Nancy JE v.Fromant van fokker en eigenaar Jan Eggerink uit Wierden. Door de jury omschreven als een dier met heel veel kwaliteit in rastype alsmede vleesopdruk en met veel breedte in de achterhand.

Algemeen kampioen bij de stieren werd de nog jonge Orlando van de Woeste Hoeve v.Jasmin van Johan Schilder uit Hoogwoud. Gerritsen loofde de stier door zijn lengte en breedte in het lichaam en een zeer goede broek. De meest complete en apart beste stier.

U kunt HIER (https://www.blondestamboek.nl/pg-24952-7-44806/pagina/keuringen.html) de uitslagen van Enter bekijken of downloaden.

Later meer...

Foto’s: Theo Janssen

Nancy JE Nancy JE
Orlando vd Woeste Hoeve Orlando vd Woeste Hoeve