Goed bezocht symposium Blondes Boeren Beter op de land- en tuinbouwbeurs in Bathmen

Met ruim 100 deelnemers en drie interessante sprekers was het symposium Blondes Boeren Beter georganiseerd door de fokadviescommissie van het stamboek onder leiding van dagvoorzitter Ed Neerincx zeer geslaagd te noemen.

De eerste spreker, Geert Schel van PLUS retail, benadrukte vooral de kracht van de keten. Het vlees van Blonde d’Aquitaine jonge stieren wordt met het 2 sterren Beter Leven keurmerk aangeboden in de PLUS supermarkten. Vervolgens sprak Ed Hendriks over rundvlees uit de Nederlandse natuur. Aan bod kwamen transparantie in de keten en kringloop landbouw. Men is in de keten op zoek naar voornamelijk Blonde d’Aquitaine vrouwelijke runderen die geboren zijn in Nederland. De bedrijven moeten voldoen aan 2 sterren Beter Leven keurmerk.

De derde spreker was Peter Lutke Veldhuis van de VIT, Vleesvee Integratie Twente, in samenwerking met de jonge slager Broekhuis uit Haaksbergen. De VIT heeft een speciaal project voor jonge vrouwelijke Blonde d’Aquitaine dieren. Deze jonge dieren zorgen voor een excellent stukje vlees welke o.a. in de winkel van slagerij Broekhuis in Haaksbergen is te verkrijgen. De jonge slager René Broekhuis vertelde met veel passie en enthousiasme over zijn vak en het superieure Blondevlees. 

Na een korte vragenronde met discussie werd het programma afgesloten met een barbecue van het geroemde vlees van de jonge vaarzen. Dit alles verzorgd door René Broekhuis.  We werden zeker niet teleurgesteld!

Foto’s: Theo Janssen

Blondes boeren beter Blondes boeren beter
Geert Schel Geert Schel
Ed hendriks Ed hendriks
Peter Lutke Veldhuis en René Broekhuis Peter Lutke Veldhuis en René Broekhuis
vragenronde met dagvoorzitter vragenronde met dagvoorzitter
vlees vlees