Symposium Blondes Boeren Beter

Tijdens de Land- en Tuinbouwbeurs Oost Nederland organiseert de fokadviescommissie van het stamboek het symposium Blondes Boeren Beter. De beurs wordt gehouden van 26 t/m 28 juni  op een nieuwe locatie nabij Bathmen aan de A1. Het symposium is op donderdag 27 juni.

Het stamboek zal op de 3-daagse beurs (https://www.landentuinbouwbeurs.nl/) aanwezig zijn met een stand en een aantal dieren. Evenals voorgaande jaren is de beurs in het oosten van het land een unieke kans om veehouders en consumenten kennis te laten maken met de Blonde d’Aquitaine. Op dit moment staat het ras volop in de belangstelling. Er is veel vraag naar vlees van de Blonde d’Aquitaine. De verkoop van vlees met het 2 Sterren Beter Leven keurmerk heeft hier ongetwijfeld aan bijgedragen. Dit betekent dat er afzet is voor broutards die naar de mesterij gaan maar er zijn ook mogelijkheden voor vrouwelijk jongvee bestemd voor de mesterij. Mesterij kan niet zonder fokkerij. Kansen dus voor de houderij van de Blonde d’Aquitaine.

Op het symposium zullen de sprekers toelichten waarom zij zo zijn gecharmeerd van het vlees van de Blonde! Voor PLUS supermarktketen zal Geert Schel spreken, Ed Hendriks spreekt over natuurvlees en de mogelijkheden om hierin te participeren. De VIT, Vleesvee Integratie Twente, is vertegenwoordigd middels eigenaar Peter Lutke Veldhuis en slagerij René Broekhuis uit Haaksbergen.

Het symposium op donderdag 27 juni is een mooi moment om een dagje beurs te combineren met veel informatie over de Blondes en de afzet!

symposium symposium