Jong en gek op Blond Sophie Schilder

Sophie  Schilder is 11 jaar en woont op de Woeste Hoeve in Hoogwoud. “Ik woon hier sinds 2009 samen met mijn ouders Johan en Eline, mijn tweelingzussen Julia en Iris van 16 en mijn broer Koen van 13,” vertelt Sophie. Op dit moment zit ik op de bassischool Sint Wulfram in groep 7 en dit gaat erg goed. Ik ben er nog niet over uit wat ik later wil worden, maar iets met dieren lijkt me erg leuk.

’Ik ga altijd mee naar de keuringen in Zwolle, Mariënheem en Enter. Ik vind dit altijd ontzettend mooie en leuke dagen. Meestal ga ik met mijn nichtjes Fleur en Daantje heel vroeg met de vrachtwagen mee, dit vinden we leuk, maar ook wel een beetje spannend. De kinderrubrieken op de keuring vind ik altijd erg leuk. Ook ben ik wel eens lintendame met mijn nichtje Fleur, dat vinden wij heel cool. Het liefst geven wij onze eigen dieren natuurlijk de prijzen.
M’n nichtje Fleur is ook vaak bij ons op de boerderij, we helpen papa dan samen en het leukste vinden wij dan om met de kalfjes te knuffelen en ze mak te maken. Hiervoor zetten we ze meestal een tijdje vast.’

In de Blonde van maart leest u het complete verhaal van Sophie Schilder. Benieuwd?

Kijk HIER (https://www.blondestamboek.nl/content/24952/download/clnt/87411_BLONDE_mrt2019-jong.pdf) voor het verhaal.

Op de foto Sophie Schilder met haar lievelingskoe Melody.

 

Sophie met Melody Sophie met Melody
Sophie 3 Sophie 3