De hoogste eer op de SIA voor Lagune en Louis

Onder zeer grote belangstelling vond de Blonde d’Aquitaine keuring plaats in Parijs op de SIA. Voor de deelnemers is het alleen al heel bijzonder en eervol wanneer hun dier wordt geselecteerd voor deelname aan deze prestigieuze Elite keuring. In totaal 13 mannelijke en 21 vrouwelijke dieren verdeeld over acht rubrieken werden geplaatst door de Franse jury David Acheritogaray uit Iholdy.

De focus bij de plaatsing lag duidelijk op bevleesdheid waarbij de correctheid in de dieren op de tweede plaats kwam. Dit viel voornamelijk op bij een aantal dieren die niet makkelijk liepen en met soms een afwijkende beenstand.

Kampioen bij de koeien werd het jongste dier op de keuring Lagune v.Horfe van fokker en eigenaar Eric Sazy. Veel fijnheid en kwaliteit met breedte in de achterhand en voorhand. Het achterbeen is erg gehoekt. Bij de stieren werd kampioen Louis v.Gala van Earl Diharce en gefokt door Karine en Fréderique Planté. Een stier met veel rasuitsraling en zeer fraai bespierd. Zijn vader Gala behaalde ook al eens de kampioenstitel op de SIA.

De koe met de beste slachtkwaliteit werd de bekende Inagua v.Barbes van Sca Arsicaud. Een zeer kwaliteitsvolle koe met ‘grain de viande’ en veel lengte. Arlequin-zoon Magnific van Gaec Malabirade-Lesbats werd aangewezen als de stier met de beste slachtkwaliteit. Fraai bespierd en een zeer goede ruglijn.

U kunt HIER (http://www.web-agri.fr/conduite-elevage/genetique-race/article/live-palmares-et-photos-du-concours-blonde-d-aquitaine-sia-cga-2019-1175-145606.html) de uitslag en gehele keuring nogmaals bekijken.

Foto’s: Fredie van Dijk

kampioenen kampioenen
Louis Louis
Lagune Lagune
Ilona Ilona
Jelena met Olena Jelena met Olena
Junior Junior
Izoard Izoard
Lara en Olympe Lara en Olympe