Organisatie Nationale heeft er zin in

Met het afwerken van de laatste zaken is de organisatie van de Nationale erg goed gestemd. De gezamenlijke Nationale keuring in manege Bartels in Mariënheem op zaterdag 27 oktober beloofd een waar fokkersfeest te worden.

De beste fokdieren van de rassen Charolais, Piemontese, Limousin, Verbeterd Roodbont en onze Blonde d’Aquitaines zullen vanaf 9.00 uur hun individuele rubrieken keuren. De Blondes worden op volgorde gezet door uit Frankrijk Philippe Basta en Peter Thissen.

Aan het eind van de ochtend kiezen internationale afgevaardigden van de FIERBA Miss Futur. Hiervoor komen in aanmerking de beide kopnummers uit de rubrieken tussen 1 en 2 jaar.

Het dier met de beste slachteigenschappen zowel mannelijk als vrouwelijk zal worden aangewezen door Gerard de Koning uit Berkel en Rodenrijs samen met beide aspirant inspecteurs in opleiding Harrie van den Boer uit Riel en Robert Morsink uit De Lutte. De prijs hiervoor is aangeboden door Arnold Renders uit Nederwetten.

Om 13.15 uur komt de jeugd in de ring met hun kalveren. Waarna wordt vervolgd met het keuren van de bedrijfsgroepen en als klapstuk de kampioenskeuring van de verschillende leeftijdscategorieën en uiteindelijk de aanwijzing van de Algeheel Kampioen 2018, zowel mannelijk als vrouwelijk. De prijs voor het beste Nederlands gefokte dier is beschikbaar gesteld door Corneel van Mierlo uit Bergeijk.

Alle rassen samen brengen ruim 250 dieren in de ring. Een prima dag om als liefhebber van fokvee in manege Bartels te vertoeven.

Tussen 11.30 en 13.00 bestaat de mogelijkheid om aan het warm buffet deel te nemen. De kosten hiervoor bedragen € 15,- per persoon. Opgave is gewenst. Dit kan eenvoudig door onderaan deze pagina het contactformulier in te vullen.

Tot ziens in Mariënheem!

 

MARIENHEEM%20FLYER%202018 MARIENHEEM%20FLYER%202018